Copilăria secolului XXI

Copilăria este un loc magic în care toți locuim,începând de la cei mai mici până la cei mai în vârstă.

Tuturor ni se luminează chipul când vorbim despre ea. Copilăria este o comoară pe care toată lumea o dobândește. Ea nu își va pierde valoarea,strălucirea și conținutul. Bine ……. asta doar dacă nu o distrugem noi !!!

Adesea am văzut copii nu se joacă cu alți copii,nu ies afară cu prietenii,nu comunică cu aceștia chiar dacă se află lângă ei. Își petrec majoritatea timpului cu tehnologia ( bat-o vina ). Nu spun că tehnologia nu e necesară,dar copii ar trebui să-și trăiască copilăria frumos fără implicarea tehnologiei. Că vorba aia……Ce-i mult strică!  Strică ochii,strică bucuria,strică comunicarea,care,odată va pieri!

Recent am mers cu o colegă la un centru de nevoiași să le ducem niște cadouri făcute de noi ca să aibă și ei parte de o bucurie în apropierea Crăciunului. Cu noi se aflau vreo trei băieți de clasa a XI-a și o clasă de a IV-a.

Noi,eram surprinși de faptul că acei copii de a IV-a erau toți lipiți de telefoane și vorbeau unul cu altul pe rețelele de socializare,chiar dacă se aflau la doi pași distanță.

Dacă vedeați atmosfera din microbuz,puteați concluziona că erau două grupuri de elevi. Primul grup vorbeau neîncetat,râdeau,iar al doilea grup făcea același lucru. Dar diferența era că o făceau virtual.

Datorită tehnologiei copiii au ajuns la stadiul în care nu se mai citește o carte,nu mai desenează,nu se joacă cu alți copii. Singurele cărți citite de ei sunt notificările,mesajele și like-urile de pe Facebook.

Mie,mi se pare trist. Dar vouă?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s